MAGAZIN

Zvijezda serije "Lude sedamdesete" je zbog silovanja osuđen na 30 godina zatvoraOsuđen je nakon što su tri žene svjedočile da ih je seksualno zlostavljao u svojoj kući u Hollywoodu, između od 2001. do 2003.

Inače, Masterson je najpoznatiji po ulozi u popularnoj TV seriji “That ‘70s Show” (Lude sedamdesete), koja se prikazivala u vrijeme kad je počinio zločine početkom 2000-th. Tužioci su tvrdili da se oslanjao na svoj status istaknutog člana Scijentološke crkve kako bi izbjegao posljedice.

Sutkinja Charlaine Olmedo je dopustila žrtavama njegovog zločina da pročitaju izjave na sudu prije izricanja presude.

Bivša istaknuta pripadnica Scijentološke crkve, glumica Leah Remini, prisustvovala je saslušanju i tješila žene prije i nakon što su dale izjave.

– Voljela bih da sam ga ranije prijavila policiji, kazala je jedna od žena, prenose američki mediji.

– Opraštam ti. Neću više da podnosim tvoju bolest, kazala je druga.

Masterson je ostao nijem tokom suđenja, a dok je sudija čitao presudu – maksimalnu dozvoljenu kaznu – njegova supruga Bijou Phillips viđena je kako plače.

Masterson je proglašen krivim u maju na ponovljenom suđenju nakon što prva porota nije mogla da donese presudu 2022. godine. Nakon što je osuđen, američki glumac je odveden u pritvor zbog rizika od bijega. Osuđen je nakon što su tri žene svjedočile da ih je seksualno zlostavljao u svojoj kući u Hollywoodu, između od 2001. do 2003. – na vrhuncu njegove televizijske slave.

Tokom svjedočenja je rečeno da im je dao drogu prije zlostavljanja.

Proglašen je krivim za silovanje dvije od tri žene koje su ga optužile.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top