Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će sutra u Travniku i Novoj Biloj. Kako je najavljeno iz njegovog ureda, Milanović će najprije u 15:45 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Travnika na groblju “Prahulje”, a zatim će u 16:20 sati posjetiti Katolički školski centar “Petar Barbarić” gdje će se susresti s djelatnicima i učenicima tog centra.

Nakon toga, u 17:50 sati hrvatski predsjednik položit će vijenac pred spomen-bistu Anti Vlaiću, ubijenom vozaču kamiona humanitarnog konvoja “Bijeli put” (dvorište Župne crkve Duha svetoga u Novoj Biloj).

Posjet će završiti prigodnim obraćanjem na središnjoj svečanosti obilježavanja 28. godišnjice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu, koje je najavljeno za 18 sati u Župnoj crkvi Duha svetoga u Novoj Biloj. Milanović je tokom jula, podsjetimo, boravio u našoj zemlji tokom jula ove godine u okviru trodnevne posjete, kada je posjetio Mostar i Vitez te Tomislavgrad i Livno. Tokom ove posjete, napomenuo je kako se nije dosta toga promijenilo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…