Kako je najavljeno iz njegovog ureda, Milanović će, između ostalog, posjetiti Katolički školski centar “Petar Barbarić” gdje će se susresti s uposlenicima i učenicima tog centra

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će sutra u Travniku i Novoj Biloj. Kako je najavljeno iz njegovog ureda, Milanović će najprije u 15:45 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Travnika na groblju “Prahulje”, a zatim će u 16:20 sati posjetiti Katolički školski centar “Petar Barbarić” gdje će se susresti s djelatnicima i učenicima tog centra.

Najava iz kabineta predsjednika Hrvatske

Nakon toga, u 17:50 sati hrvatski predsjednik položit će vijenac pred spomen-bistu Anti Vlaiću, ubijenom vozaču kamiona humanitarnog konvoja “Bijeli put” (dvorište Župne crkve Duha svetoga u Novoj Biloj).

Posjet će završiti prigodnim obraćanjem na središnjoj svečanosti obilježavanja 28. godišnjice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu, koje je najavljeno za 18 sati u Župnoj crkvi Duha svetoga u Novoj Biloj. Milanović je tokom jula, podsjetimo, boravio u našoj zemlji tokom jula ove godine u okviru trodnevne posjete, kada je posjetio Mostar i Vitez te Tomislavgrad i Livno. Tokom ove posjete, napomenuo je kako se nije dosta toga promijenilo.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…