MAGAZIN

Život Lise Marie Presley: Talent za muziku, problemi s drogom i propali brakoviUmrla je u 55. godini

Lisa Marie je pretrpjela srčani zastoj u svom domu u predgrađu L.A.-a, a vijest o smrti potvrdila je njena majka. “Teška srca moram podijeliti razornu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie”, obavijestila je javnost Priscilla Presley.

Lisa Marie Presley rođena je 1968. i vlasnica je očeve vile Graceland u Memphisu, popularne turističke atrakcije. Imala je devet godina kada je Elvis umro od srčanog zastoja u Gracelandu 1977., u dobi od 42 godine, a život joj je, iako je bila financijski osigurana, bio veoma turbulentan.

Iako je bila uspješna muzičarka i izdala je tri albuma koji su vrlo dobro prošli na Billboardovim ljestvicama, život su joj uglavnom obilježili skandali vezani za drogu i brakovi sa slavnim osobama.

Lisa Marie je imala lagodno i bezbrižno djetinjstvo na Gracelandu, Elvis se zbog turneja uglavnom odmarao danju ili nije bio kod kuće, a Lisa je radila što je htjela. Međutim, nakon odlaska s Gracelanda život joj je postao nešto zahtjevniji jer je živjela s majkom koja je bila znatno stroža od Elvisa, a svijet joj se preokrenuo kada je 16. kolovoza 1977. godine preminuo otac.

“Bia sam budna oko 4 sata ujutro, otac je došao kući i rekao mi da idem spavati. Poljubila sam ga i rekla da idem leći. Nakon toga je došao u moju sobu vidjeti jesam li zaista legla i poljubio me za laku noć. Tada sam ga posljednji put vidjela živog”, ispričala je Lisa Marie jednom prilikom.

Iako nikada nije ispričala što se dogodilo te noći, kružile su glasine da je upravo ona pronašla oca mrtvog u kupaonici. Nakon Elvisovog pogreba Lisa Marie se s majkom odselila u Kaliforniju, gdje postaje usamljena i sve se više povlači u sebe. Majka ju je upisala u scijentološku crkvu, a Lisa Marie već je s 13 godina počela eksperimentirati s drogom i u inat majci postala je veoma buntovna.

Ispisala se iz škole i još više zaglibila u konzumaciju droge, sve do trenutka kada se jednoga jutra probudila okružena gomilom nadrogiranih ljudi. “Drogirala sam se i opijala 72 sata u komadu, konzumirali smo kokain, marihuanu, sedative i alkohol”, ispričala je svojevremeno Lisa Marie. Nakon toga je potražila pomoć scijentološke crkve i kasnije je tvrdila da su upravo oni zaslužni za to što se odviknula od droge i što je postala bolja osoba.

U crkvi je upoznala i Dannyja Keougha, za kojeg se udala 1988. godine i s kojim je imala dvoje djece, Daniell i Benjamina, a razveli su se nakon šest godina. Uslijedio je neočekivan trenutak jer se samo 20 dana nakon razvoda s bivšim mužem 1994. godine udala za dugogodišnjeg prijatelja Michaela Jacksona.

Nagađalo se tada da su u brak stupili samo iz interesa jer se Jackson suočavao s optužbama za zlostavljanje djeteta, ali su oni to negirali.

Glazbom se intenzivnije počela baviti još u prvom braku, a nakon razvoda od Jacksona, s kojim je bila dvije godine, posvetila se muzici i počela raditi na albumu. Zatim se u međuvremenu zaručila za pjevača Johna Oszajca, ali ga je ostavila zbog glumca Nicolasa Cagea, kojeg je upoznala na rođendanskoj zabavi Johnnyja Ramonea.

Cage i ona su se vjenčali 10. augusta 2002. godine na Havajima, a brak im je potrajao samo 108 dana. Lisa Marie je potom javno priznala da joj je jako žao zbog braka s Cageom i da je to bila velika pogreška, a Cage se kasnije pravdao da nije bio s Lisom Marie samo zbog toga što je Elvisova kći.

Lisa Marie se potom opet posvećuje muzičkoj karijeri i izdaje debitantski album 2003. godine, a onda i vrlo uspješan album Now What 2005. godine i on je dospio među deset najboljih albuma prema Billboardu. Godinu dana kasnije udala se za Michaela Lockwooda i 2008. godine rodila je blizanke Harper Vivienne Ann i Finley Aaron Love te se povukla iz svijeta muzike i odselila u Englesku živjeti na mirnom seoskom imanju.

Živjeli su ondje daleko od očiju javnosti sve do 2016. godine, kada je zatražila razvod. Tražila je puno skrbništvo nad djecom i da se nadziru Lockwoodovi posjeti djeci, a tu su krenule spekulacije da je Michael s njom samo radi novca i da ju je iskorištavao, zlostavljao te na kraju upao u dugove. Parnica je dugo trajala, on je htio izvući još novca od Lise Marie, a u cijelom su mučnom slučaju patila njihova djeca koja su uglavnom bila kod bake Priscille.

Lisu je potom pogodila još jedna velika tragedija, njen sin Benjamin Keough počinio je samoubojstvo u srpnju 2020. godine. “Ova grozna tuga koja je uništila i razbila moje srce i dušu u potpunosti me progutala”, poručila je tada Lisa Marie.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top