Dana 23.11.2021. godine, u 15,50 sati, u Zenici, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica upotrijebljeno je vatreno oružje–pištolj, kojom prilikom je smrtno stradala K-S.H., rođena 1985. godine, iz Zenice. 

Nakon dojave o navedenom, lice mjesta je obezbijeđeno odstrane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice, te je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističkepolicije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Po okončanju uviđajnih radnji, beživotno tijelo K-S.H. je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukacija a od strane policijske timova su poduzimane intenzivne aktivnosti na pronalasku i lišenju slobode lica K.M., rođenog 1974. godine, iz Zenice, koje je indicirano kao izvršilac krivičnog djela”Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Istog dana, u 18,50 sati, u mjestu Talami, Grad Zenica, uneposrednoj blizini raskrsnice ulica Josipovića put i Ilirski put, policijski službenici su pronašli putničko motorno vozilo marke”VW Golf”, registarskih oznaka T43-J-822, koje koristi lice K.M., a daljnjim pregledom navedenog lokaliteta, oko 19,00 sati, pronađeno je beživotno tijelo lica K.M., koje je, kako je utvrđeno uviđajnim radnjama, izvršilo samoubistvo upotrebom vatrenog oružja.

Na mjestu pronalaska tijela je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Pronađeno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske uprave I, gdje će biti predmet daljnjih provjera i vještačenja, a beživotno tijelo lica K.M. je po nalogu dežurnog tužioca prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će biti izvršena obdukacija istog.

Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja svih činjenica i okolnosti pod kojim je izvršeno navedeno krivično djelo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

Šest godina zatvora za razbojnika koji je otimao novčanike i torbe

Kantonalni sud u Sarajevu je na osnovu dvije optužnice Tužilaštva Kantona Sarajevo izrekao…

TEŠKA NESREĆA U BIH: Poginula 13-godišnja djevojčica, dvije osobe povrijeđene

Na magistralnom putu Grmuša – Bihać oko 15 sati došlo je do…

Detalji krvavog napada u BiH: Muškarca izbola nožem supruga

Muškarac S. L., koji je izboden nožem sinoć u ugostiteljskom objektu u…