Vijećnici Zeničke inicijative Kasumović Fuad danas su održali konferenciju za medije povodom određivanja mjere pritvora gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini, kao i mjera zabrane drugima u slučaju “Zenicatrans”, piše klix.ba.

Vijećnik Zeničke inicijative Kasumović Fuad Kenan Uzunović je kazao da je ovo sraman proces od sprovođenja akcije, do konačnih odluka mjera pritvora i mjera zabrane.

“Smatramo da je odluka sudije donesena ishitreno, tužiteljica je rekla da nije imala vremena da ispita 11 svjedoka pa samim tim ni on nije imao vremena da pregleda materijal. Legalisti smo, vjerujemo u sudstvo i da će se uložiti žalba koju će advokatski tim uputiti. Vjerujemo da će već u ponedjeljak žalba biti uvažena i da će oni biti na slobodi te ukinute mjere zabrane”, kazao je Uzunović.

Na pitanje medija šta će se desiti sa usvajanjem prijedloga i nacrta budžeta kojeg donosi samo gradonačelnik, Uzunović je kazao da on neće moći obavljati funkciju dok je u pritvoru te da prema Statutu vijeće nema pravo donositi odluke i imenovati nekoga drugog zbog čega je ovo ujedno i blokada grada.

“Danima govorim da je ovo politički montiran proces, odgovorno tvrdim i to ćemo dokazati u narednom periodu”, izjavio je Uzunović.

Kantonalni sud u Zenici sinoć iza ponoći odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora “Zenicatransa”, Vahdetu Drini, dok su mjere zabrane izrečene za ostale četiri osobe u ovom procesu.

Advokat Kasumovića Asim Crnalić smatra da je ovo pogrešna odluka suda te će, kako je i Uzunović kazao, danas u toku dana već biti napisana žalba na ovu odluku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…