Na mail adresu The Bosnia Timesa dobili smo saopćenje koje potpisuje grupa vijećnika Zeničke inicijative u Gradskoj skupštini Zenice na čelu sa predsjednikom Kluba vijećnika Kenanom Uzunovićem. Pismo reagiranja na sadržaj emisije „Mreža“ na Federalnoj televiziji prenosimo u cijelosti

Pismo reagiranja na sadržaj emisije „Mreža“ na Federalnoj televiziji prenosimo u cijelosti

„Poštovani,

s obzirom da redovno pratimo aktivnosti The Bosnia Timesa i nepristrasno djelovanje, želimo se oglasiti povodom “Političkog magazina MREŽA” koji se emitira putem FTV javnog emitera te želimo ukazati na netačan i neprikladan sadržaj o Fuadu Kasumoviću. Kroz emitiranje ovog sadržaja jasno se vidi pristrasnost samo jednoj od političkih opcija i njihovih kadrova.

Obraćamo Vam se ispred “Zeničke Inicijative – Kasumović Fuad” sa željom da u BiH ali i šire demantiramo navedeni magazin i lažne navode koji su plasirani ili su izvučeni iz konteksta.

Učešće u ovom tekstu su dali vijećnici iz svih slivova kao i predsjednik kluba ZI Kenan Uzunović.

Ukratko smo saželi i ispod iznijeli mišljenja:

Udar na kredibilitet Fuada Kasumovića

Sistemski rad na rušenju autoriteta Fuada Kasumovića od strane FTV-a je ustvari samo jedan od pokazatelja da su naklonjeni jednoj političkoj opciji. Emitiranjem priloga MREŽA u kojem se jasno vidi da je kroz tajnu akciju SIPE učestvovao i novinar kako bi sve to snimio postavlja se pitanje kako je ta akcija tajna, a vidimo da novinari znaju za nju?

Stoga, smiješna je od strane Tužilaštva izjava da je Fuad Kasumović u bjekstvu jer kako može biti u bjekstvu kad nije znao za akciju?

S tim u vezi, ciljano su preskočili sve vijećnike ZI kako bi cijela priča na političkom magazinu „Mreža“ otišla u jednom smjeru, a to dokazuje i poziv na debatu gdje je Kenan Uzunovic ispred ZI iskazao želju za dolaskom, ali niko iz redova drugih vodećih političkih opcija i koalicionih partnera nije smio da se odazove.

Mislimo da je „Zenicatrans“ samo razlog za progon Fuada Kasumovića, a da se iza zastora kriju mnogo veće stvari.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…