Zahvalna sam Bogu i svom suprugu, koji mi je velika podrška u svemu, te porodici koja mi je velika motivacija. Na početku mog snimanja teško sam se nosila s nekim komentarima, ali s vremenom se čovjek na sve navikne. Ja sam svog muža upoznala putem Facebooka, kliše neki u taj vakat. U vezi smo bili dvije godine, nakon toga došli su u prošnju i dva mjeseca poslije sam se udala

Da život piše najljepše romane, dokaz je i priča mlade supruge, majke i youtuberice Amine Yildirim. Ova 27-godišnja Zeničanka prije šest godina izgovorila je sudbonosno „da“ suprugu Ademu, spakirala kofere i vođena ljubavlju odselila se u Tursku, u Istanbul. Amina je majka dvoje djece, četverogodišnjeg Umutcana i jednoipogodišnje Defne, a u slobodno vrijeme snima interesantne videe te sa svojim pratiteljima, kojih broji više od 10.000, dijeli zgode i nezgode svoje porodice, ali i govori o turskim običajima.

U svom prvom intervjuu za „Azru“ Amina je otkrila mnoštvo zanimljivosti, govorila je o porodici, turskoj kuhinji, ali i onim ženskim temama poput mode i ljepote. Na početku našeg razgovora prisjetila se početaka snimanja za YouTube.

– YouTubeom sam se počela baviti prije dvije godine, kad sam otkrila nekoliko turskih influensera koji na vrlo prirodan način predstavljaju sebe, svoj život i sve što se dešava oko njih u onoj mjeri u kojoj misle da je uredu. Naravno, poslije sam saznala i za neke naše domaće influensere za koje zaista nisam znala, jer me nije interesovalo sve dok se nisam udala, došla u Tursku i upoznala njihove običaje, koje još istražujem. Brza odluka, ali, prije svega, zahvalna sam Bogu, svom suprugu, koji mi je velika podrška u svemu, te porodici koja mi je velika motivacija – kazala je Amina.

Je li teško biti drugačiji na društvenim mrežama? 

– Smatram da je svaka osoba posebna na svoj način, samo svakome od nas treba vremena da shvati svoj krug kretanja, mogućnosti i nivoe do kojih može da ide. Vjerujem da svi, kad otkrijemo to nešto, ako imamo jasne ciljeve, veliku želju i volju i ako zaista ono što radimo, radimo dušom, a ne zbog materijalnih stvari, možemo da uspijemo i postignemo više nego smo i sami zamišljali. Biti influenser među ovolikom silom influensera nije teško, ali biti kvalitetan i drugačiji jeste. Zaista, u sve to se ulaže mnogo truda, neprospavanih noći, sati koje smo uskratili od svoje porodice, pa evo, prije svega ja, od svoje djece, koja trebaju moju pažnju, svog vremena. Na početku mog snimanja teško sam se nosila s nekim komentarima, ali s vremenom se čovjek na sve navikne. Bitno je znati ko ste vi i truditi se svojoj publici prenijeti sebe u onom svjetlu kakvi jeste. Vrijeme mijenja mnogo toga, s vremenom su negativni komentari nestali, skoro nikako ih i nema. Sve to vas ojača, psiha je vrlo važna ako ste tu stabilni, ostalo je lahko. Ja sam zadovoljna i sretna zbog publike koja mene prati jer toliko sam divnih ljudi upoznala da jedino mogu biti zahvalna Bogu za sve što sam imala i što sam dobila u ove dvije godine zahvaljujući svom poslu.

Šta Vam je najveća inspiracija za snimanje?

– Moja porodica. Osmijeh moje djece i velika podrška muža. Mislim da svako od nas treba da ima kraj sebe nekog ko će da nam da ruku i povede nas dalje u pravcu koji mi želimo, a ne da nas taj neko vuče ka dnu.

Vaša ljubavna priča je posebno zanimljiva onima koji Vas prate. Hoćete li je podijeliti i s našim čitateljima? 

– Snimila sam cijeli video o tome, koji možete pogledati na mom kanalu, ali ukratko mogu reći da uz sve predrasude od drugih, ako je ljubav prava i iskrena, nema te linije na svijetu koja može biti granica dvoma koji se vole. Ja sam svog muža upoznala putem Facebooka, kliše neki u taj vakat. Moj muž je i prije mene dolazio u BiH, brojne druge države i gradove, neko je ko jako voli da putuje. Ono što se promijenilo u putovanjima nakon što je mene upoznao jeste da je bio čest gost u Bosni, a ne u drugim državama. U vezi smo bili dvije godine, nakon toga došli su u prošnju i dva mjeseca poslije sam se udala.

Jeste li ikada pomišljali da ćete se zbog ljubavi preseliti u Tursku?

– Kao mala uvijek mi je želja bila da živim u Turskoj i mislim da mi Bosanci mnogo volimo Tursku. Slobodno mogu reći da je ljubav obostrana i kad je riječ o Turcima. Imala sam dvije želje ili da to bude neka arapska zemlja ili da bude Turska. Jedna mi se želja ostvarila, ovu drugu ćemo, nadamo se, u što kraćem roku realizirati barem na nekoliko dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…

Mnogi COVID pacijenti možda zauvijek izgube čulo mirisa

Mnogi od onih koji su prebolovali COVID-19 suočili su se tokom bolesti…

Kako pomoći djeci da se riješe straha od mraka

Djeca se vrlo često bore sa spavanjem zbog košmara i ružnih snova.…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…