Dražen Žikić iz Zenice policiji je jučer oko sedam sati ujutro prijavio nestanak svoje trudne supruge Nataše Makoš-Žikić i jednoipogodišnjeg sina.

Ovaj Zeničanin, zabrinut za njihovu sudbinu, moli sve one koji ih vide da im se jave.  Nataša koja je u četvrtom mjesecu trudnoće, s djetetom je otišla u nedjelju navečer u šetnju i od tada im se gubi svaki trag.

– Nestali su oko 21 sati u nedjelju kada su otišli u šetnju. Spavao sam sprat niže, a oni su bili sprat iznad. Ujutru kad smo ustali, stara majka i mi svi, vidjeli smo da ih nema. Nema jedne plave ruksak torbe i jedne torbe za dijete. Nema njegovih i njenih dokumenata, nema njenih kožnih dubokih čizama, dijete je nosilo plave patikice, maslinastu jaknicu sa macom, nešto je njegove hrane pokupila. Niko ne zna gdje su, ona niti ima telefon, niti ima novaca, niti zna igdje ikoga, niti ima koga u Bosni- kaže Dražen.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno je da je Žikić prijavio nestanak žene i djeteta.

– Jučer je to prijavljeno dežurnoj službi Policijske stanice Crkvice. Nije u pitanju nestanak, nego je, prema prijavi i prvim saznajima, riječ o tome da se supruga svojevoljno udaljila od kuće – kazala je za portal “Avaza” Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK.

Žikić je na naše pitanje je li se svađao sa suprugom u posljednje vrijeme, odgovorio:

– Mi smo četiri godine skupa, ako se jednom u deset dana sporječkamo to je sve. Nataša psihički nije dobro i plašim se da im se nešto dogodilo. Zima je, a dijete je bolešljivo, život mu je u pitanju, a meni je svaka sekunda važna. Molim sve koji ih vide da odmah jave, da znam jesu li su živi.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…