MAGAZIN

Zeničani su uživali: Peđa Jovanović i Hanad Džehverović su zabavljali publiku na ZSF-uZenica Summer Fest je zaista festival na svjetskom nivou i ja sam uživao i svakoj sekundi, poručio je Jovanović

Hanad, inače Zeničanin, je u svom stilu, sa puno energije, uljepšao ovo toplo ljetno veče. Kako je istakao, nije jednostavno izaći na binu pred svoje sugrađane, ali je dao sve od sebe da ih dobro zabavi.

– Pozornica Zenica Summer Festa mi nije nimalo nepoznata, ali je svaki put izvandredan osjećaj stati pred svoj grad i dati sve od sebe da cijela publika pjeva zajedno sa mnom, poručio je.

Nakon energičnog nastupa Hanada Džehverovića, zenička publika uživala je u romantičnim stihovima Peđe Jovanovića. Proglašen je kraljem covera, a njegov besprijekorni glas i izvedbe rijetko koga ostavljaju ravnodušnim. Svojim obradama je udahnuo neki novi život brojnim pjesmama, čime je pridobio srce publike širom regije. 

Na pozornici Zenica Summer Festa, uz Jovanovića, stajalo je i 12 talentovanih muzičara koji su noć učinili magičnom svojim skladnim sviranjem instrumenta poput violine, violončela, klavira, klarineta…

Publika je horski pjevala stihove pjesama “Rekla si mi da ne voliš zimu”, “Cveće za nju” i “Ja ću i dalje da ti pišem pesme”, koja su zauzimala prva mjesta u regionalnim trendinzima na društvenim mrežama, a kako kaže, jedino čime se vodio u svom radu bili su srce i emocije. 

– Poruka koju želim publici prenijeti kroz svoje stihove je uvijek ista – ljubav je najjači osjećaj na svijetu. U Zenici sam prvi put, ali bih volio da sam ovdje što češće! Zenica Summer Fest je zaista festival na svjetskom nivou i ja sam uživao i svakoj sekundi, poručio je.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top