Protekli mjesec u Kreativnoj bašti, prostoru za edukaciju i druženje mladih, obilježen je renoviranjem scene/bine koja je dugo godina bila van upotrebe zbog zapuštenog izgleda i nedostatka kulturnih dešavanja. Kroz proces renoviranja bina je okrečena, popravljene su oronule stepenice i mušepke, postavljene su nove pločice na pod bine. Cijeli je proces završen čišćenjem prostora oko bine uz pomoć volontera Kreativne bašte, kako bi bina bila u potpunosti spremna za upotrebu. Za renoviranje prostora bine bila je zadužena firma Lanis d.o.o. kojoj su mladi izuzetno zahvalni na odlično odrađenom poslu.

Proces vraćanja starog sjaja bini koja je nalazi na platou bivšeg Doma armije, gdje je smještena Kreativna bašta, realizovan je uz potpunu finansijsku podršku Gradske uprave Zenica kroz projekat neformalne grupe mladih koji nosi naziv“Kreativna bašta”. Donacija Gradske uprave simbol jedoprinosa zajednice pozitivnim promjenama koje mladi kreiraju.

Kreativna bašta projekat je neformalne grupe mladih koji radi na pružanju prilika mladima kroz osposobljavnje prostora za aktivnosti za mlade, koji bi im bio dostupan za edukativne radionice, neformalna druženja i organizovanje raznih kulturnih i umjetničkih manifestacija. Sama otvorena zona za mlade nastala je kroz aktivnosti projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji implementira Međunarodna organizacija za migracije, a finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Mladi su izuzetno zahvalni na dobroj saradnji Gradskoj upravi i BZK “Preporod”, koji su svojim doprinosom ovom projektu pokazali kako razumiju potrebe mladih i podržavaju razvoj i edukaciju novih generacija. Bina je već u nedjelju stavljena u funkciju i korištena za jednu od projektnih aktivnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…