Ono zastrašujuće kod prekida veze je činjenica da ne znamo kako ćemo se poslije njega osjećati. Dok su neki brzi i bezbolni, drugi su razarajući, teški i čini se kao da nam treba vječnost da ih prebolimo.

Ljubav je svojevrsna droga i kakav god bio prekid, on svejedno označava kraj nečega.

Ove žene podijelile su savjete za najbolje preboljevanje prekida, zasnovane na njihovim ličnim iskustvima slomljenog srca.

Uzmite si vremena da prihvatite

“Jednom sam bila u nezdravoj vezi koja nije dugo potrajala. Tada sam mislila kako sam u redu s tim, jer zašto bih se zamarala oko nečega što nikad nije ni bilo prava veza. Kasnije sam se suočila s napadima panike i tek tada sam shvatila koliko je sve utjecalo na mene. Kroz terapije, shvatila sam koliko je važno na vrijeme shvatiti što se događa i to prihvatiti. Zapamtite, vaša osjećanja su ispravna i ne trebate se osjećati krivim zbog toga”, rekla je Leila.

Vrijeme doista sve liječi

“Nakon prekida s dečkom za kojeg sam mislila da je ‘onaj pravi’ iscrpljivala sam se izmišljanjem raznih scenarija u glavi. Nisam si mogla pomoći. Svi su mi govorili da vrijeme liječi rane, ali mislila sam da je to glupost. No, ispostavilo se da je stvarno tako. Jednog dana samo mi je sjevnulo kako nisam pomislila na njega. Zatim je prošao još jedan dan, pa sedmica, a zatim i mjesec. Vremenom su njegovu prazninu ispunile nove osobe i dešavanja”, dodala je Catherine.

Maknite ih s društvenih mreža

“Nakon što se moja duga veza završila, postala sam opsjednuta društvenim mrežama. Provodila sam sate na njegovom profilu, ali i profilima njegove porodice i prijatelja. Umišljala sam gdje je i šta je. Nakon razgovora sa bliskom osobom shvatila sam koliko je sve prešlo granice normalnosti. Obrisala sam sa društvenih mreža i njega i sve koji imaju veze s njim. To je bila najveća usluga koju sam si mogla učiniti”, nastavila je Tamsin.

Napravite nešto za sebe

“Nakon svakog prekida pokušavam nešto naučiti i postati bolja osoba. Također, pokušavam se zaokupiti stvarima koje me ispunjavaju. Učenju novog jezika, putovanjima, novim hobijima, druženju s prijateljima. Tako je malo dovoljno da budemo sretni”, kaže Eve.

Čuvajte samopoštovanje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…