ZDRAVLJE

Zeleni eliksir zdravlja: Šta je pšenična trava i njene nenadmašne prednosti za tijelo i umPšenična trava je hrana proizvedena od biljke Triticum aestivum. Smatra se super snažnom zdravom hranom sa nevjerovatnim zdravstvenim prednostima. Obično se konzumira kao svježi sok, ali dolazi i u obliku praha.

Ljubitelji zdravog načina života odavno hvale nebrojene blagodati ove biljke, i to s razlogom. Može se koristiti kao svakodnevni eliksir zdravlja i može pomoći u liječenju određenih bolesti. Potrebno je više istraživanja da bi se zaista utvrdila njena efikasnost, ali istraživači se slažu da pšenična trava ima ogroman potencijal.

Pšenična trava je prepuna moćne kombinacije nutrijenata koji je čine izuzetno korisnom hranom. Ima mnoge terapeutske prednosti i poznat je kao kompletna hrana. Bogata kombinacija vitamina i nutrijenata čini ga vrlo korisnom hranom za naše zdravlje. Pšenična trava ima antioksidativna, antibakterijska i protuupalna svojstva.

Sadrži:

gvožđe

kalcijum

magnezijum:

fitonutrijenti

17 aminokiselina

vitamini A, C, E, K i B kompleks

hlorofil

Hranjive tvari u pšeničnoj travi pomažu tijelu da eliminira nečistoće i uskladištene toksine. Na primjer, hlorofil pomaže detoksikaciju tijela i pomaže u održavanju zdrave funkcije jetre. Kada se vaše tijelo očisti, vidjet ćete povećanje nivoa energije i općenito se osjećate bolje.

Pšenična trava ima visok nivo enzima koji pomažu varenju pomažući vašem telu da razgradi hranu i apsorbuje hranljive materije. Detoksikacijski efekti pšenične trave čiste crijeva tako da imate manje plinova, nadimanja i nelagode u trbuhu. Pšenična trava može pomoći kod zatvora, sindroma iritabilnog crijeva i drugih probavnih problema.

Konzumiranje pšenične trave može ubrzati vaš metabolizam i pomoći pri mršavljenju. Odličan je izbor ako pazite na svoju težinu jer je malo kalorija i nema masnoće.Pšenična trava je hrana puna nutrijenata koji vam omogućavaju da se brže i duže osjećate sitima. Ovo može pomoći u smanjenju potrebe za unosom hrane.

MOŽE SMANJITI KOLESTEROL

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top