BIH

Zbog tihih njemačkih sankcija, firma bliska Dodikovom sinu ostaje bez milionaAktuelni ugovor sa “Prointerom” je na snazi do 23. marta i nakon toga se neće produžavati.

Kompanija SAP, globalno poznata po softveru za praćenje poslovnih procesa potvrdila je da kompanija “Prointer” iz Banje Luke više neće biti njihov partner, piše Capital.

Informaciju o prekidu saradnje CAPITAL je objavio prošle sedmice, a ona je jutros potvrđena iz njemačkog tehnološkog giganta.

Kako su rekli, aktuelni ugovor sa “Prointerom” je na snazi do 23. marta i nakon toga se neće produžavati.

“Nakon što je SAP West Balkans izvršio reviziju usklađenosti poslovanja “Prointera” sa partnerskim programom, odlučio je da od 23. marta ne obnavlja svoj partnerski odnos. Detalji ugovora između SAP-a i SAP partnera u interesu naših partnera i kupaca su zaštićeni poslovnom tajnom”, naveli su oni u odgovoru CAPITAL-u.

Jedno od glavnih pitanja koje se nametnulo nakon informacije o raskidu saradnje, jeste i šta će biti sa javnim preduzećima i ustanovama u kojima je “Prointer” implementirao softver SAP.

Iz ove kompanije dali su konkretne prijedloge.

“SAP pridaje najveći prioritet kontinuitetu poslovanja svojih klijenata. Stoga će partnerima s postojećim klijentima biti ponuđena opcija da potpišu ugovor o direktnoj podršci sa SAP-om ili da odaberu novog ovlaštenog SAP partnera od 23. marta 2023. godine”, poručuju oni.

Inače, CAPITAL je prije sedam dana slična pitanja poslao i kompaniji “Prointer”, ali odgovore nije dobio.

Dobili su ih drugi mediji, a u njima su naveli da su zaključci o prekidu saradnje preuranjeni te da je u toku periodična revizija njihovih kompetencija.

Zanimljivo, preduzeća od kojih su dobili milione maraka za SAP, nisu obavijestili o novim poslovnim prilikama u kojima ostaju bez značajnog partnera.

“Javno preduzeće Putevi Republike Srpske nije dobilo obavještenje za koje pitate”, kratko su nam poručili iz ovog preduzeća koje je “Prointeru” prije dvije godine dalo 4,6 miliona maraka za implementaciju SAP softvera.

CAPITAL je pisao i ostalim korisnicima SAP-a u BiH na kojima je “Prointer” izgradio svoju poslovnu imperiju poput “Šuma Republike Srpske” i “Elektroprivrede RS”, ali se nisu udostojili da pruže odgovore o tome da li će se i koliko raskid saradnje “SAP-a” i “Prointera” negativno odraziti na njihovo poslovanje.

“Prointer” se godinama unazad trudio da svima stavi do znanja da su partneri SAP-a, pa su tako organizovali i posebne događaje na temu promocije te saradnje.

Partnerstvo im je donijelo na desetine miliona maraka prihoda.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top