MAGAZIN

X Æ A-Xii: Jeste li pogodili, evo kako se izgovara ime sina Elona MuskaElon Musk i njegova djevojka Grimes najavili su rođenje sinčića u maju 2020. godine.

Nakon što je ime objavljeno, pojavila su se nagađanja da bi ono moglo biti u suprotnosti sa zakonom u Kaliforniji, gdje par živi, ​​jer imena mogu koristiti samo 26 abecednih znakova engleskog jezika, prema državnom ustavu.

Grimes je tada potvrdila da su promijenili ime u “X Æ A-Xii. Objašnjavajući značenje iza imena, Grimes je rekla da “X” označava “nepoznatu varijablu”. U međuvremenu, “Æ” je vilenjački način ispisivanja AI, što je skraćenica za umjetnu inteligenciju i riječ za “ljubav” na nekoliko jezika, poput japanskog. “A-12 = preteča SR-17 (naš omiljeni zrakoplov). Nema oružja, nema obrane, samo brzina. Sjajan u borbi, ali nenasilan”, dodala je. Slovo “A” u imenu također predstavlja “Archangel”, naslov pjesme grupe Burial koju je ranije opisala kao svoju omiljenu.

Čak i Grimes i Musk imaju različite ideje o tome kako izgovoriti ime. “To je samo X, kao slovo X. Zatim AI. Kao što si rekao slovo A pa onda I,” rekla je Grimes. Musk je u međuvremenu rekao voditelju podcasta Joeu Roganu: “Mislim, to je samo X, slovo X. I onda, Æ se izgovara kao ‘Ash‘… i onda, A-12, prenosi Independent.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top