Jasno je da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik “izlazi na izbore samo kad ima mogućnost krađe”, rekao je Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

– Čim bi se pokušao zavesti red u izbornom procesu i spriječiti stvari kakve su se događale recimo u Doboju, gdje je ukrao 17.000 glasova, što je dokazano, ili u Tesliću, gdje je pokušao podvaliti vreće s lažnim pečatima i pokrasti izbore, on odmah ne izlazi na izbore, jer je svjestan da je raspoloženje naroda takvo da on ne može pobijediti bez velikih zloupotreba. Zbog toga on sada prijeti da će navodno on bojkotovati izborni proces ako se budu miješali stranci – rekao je Vukanović za N1.

Izbornu volju građana gotovo je nemoguće odbraniti bez videonadzora i skenera, naveo je Vukanović. Istaknuo je kako očekuje da međunarodna zajednica posredstvom OSCE-a ili delegacije EU donira skenere, videonadzor i da obuči ljude.

– Važno je da međunarodna zajednica prestane biti slijepa i da prećutno podržava kriminal. Tri stranke koje su na vlasti opstaju na vlasti prije svega zbog zloupotrebe izbornog procesa. One vode i neće da se dogovore jer bi bilo kakav fer dogovor značio da će oni izgubiti vlast. Njima odgovara ovakav izborni proces – zaključio je Vukanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…