Sjedinjene Američke Države stavile se na listu sankcija Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i još 11 sa njima povezanih osoba zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom.

Oni se smaraju bliskim predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je sinoć izjavio da će nadležni državni organi Srbije ispitati optužbe za lica koja su odlukom SAD dobili sankcije.

– Dobio sam danas neformalni izvještaj od Američke ambasade o odluci SAD o sankcijama. Oni su njih optužili prije svega za ilegalnu trgovinu. Na kraju će ih optužiti što ne poštuju granicu između Kosova i Srbije, ali to je već njihova stvar neću da ulazim dok ne vidim šta stvarno piše. Ako postoje neke ozbiljne optužbe, naši državni organi će ih i te kako ispitati – rekao je Vučić.

Potom je dodao:

– Ali, plašim se da ćemo uskoro takav papir da dobijemo i za neke u regionu na mnogo većim funkcijama. Sačekajmo da vidimo. Sve što dobijemo sa bilo kojim pokazateljem da je neko izvršio krivično djelo, naši nadležni organi će biti spremni da iste sekunde i u potpunosti to provjere – rekao je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…