BIH

Vučić je u “moru loših vijesti” za građane Srbije, objavio i jednu dobruNa kraju presice Vučić se okrenuo, kako je sam rekao, dobrim vijestima. Rekao je da je u Srbiji pronađeno još jedno nalazište zlata, i to veće od prvog.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je novo jednosatno obraćanje srpskoj javnosti u kojem je govorio primarno o situaciji s Kosovom i planu za Kosovo koji su Washington i Bruxelles stavili pred Beograd.

Vučić je istaknuo da je pred njega na sastanku u petak s američko-europskom petorkom stavljen plan koji je prihvatilo i pet članica EU koje nisu priznale Kosovo. Time je taj plan de facto postao pregovarački okvir za ulazak Srbije u EU, rekao je Vučić.

On je naglasio da su ga američko-europski diplomati upozorili da će se Srbija u protivnom suočiti s prekidom procesa eurointegracija, ukidanjem bezviznog režima sa zemljama EU, sa zaustavljanjem, a zatim i povlačenjem investicija i “sveobuhvatnim mjerama u političkom i ekonomskom smislu” koje će nanijeti velike štete Srbiji.

No na kraju presice Vučić se okrenuo, kako je sam rekao, dobrim vijestima. Rekao je da je u Srbiji pronađeno još jedno nalazište zlata, i to veće od prvog.

“Na kraju imam dobru vijest za sve ljude. Objavili ste da je pronađeno 500 tona zlata u Žagubici. Našli smo još jedno mjesto u Srbiji s mnogo više zlata nego u Žagubici. Ana (obraća se Ani Brnabić), da ne govorim tačno mjesto još? Sjatit će se svi. Dobro, znamo nas dvoje gdje je to mjesto, tako da ne pokušavajte saznati dok ne dođemo raditi svoj posao. Inače, kako se sazna, skoči cijena svega puta 10, puta 50 i više država ne može raditi svoj posao. Našli smo, prema prvim preliminarnim izvještajima, nalazište koje je jedno od prvih 100 u cijelom svijetu, a možda i bolje od toga”, rekao je.

Onda se okrenuo litiju.

“Kad bismo barem imali razuma koristiti litij, a ne pucati sebi u nogu. Ali na nama je da radimo, da nam svima bude bolje. Bit će teško, pogotovo narednih mjeseci, ali Srbija je preživjela i pobijedila i u mnogo gorim okolnostima”, rekao je predsjednik Srbije.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top