Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj

U zapadnoj i sjeveroistočnoj Bosni magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Prema podacima prikupljenim u našem Informativnom centru, na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom, a u višim planinskim predjelima i mjestimično klizavom kolovozu. U zapadnoj i sjeveroistočnoj Bosni magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, dok na području Hercegovine i jugozapadne Bosne upozoravamo na jake udare vjetra.

Posebno se izdvajaju putni pravci Kupres-Livno i Šuica-Tomislavgrad-Kolo, gdje vjetar pravi snježne nanose. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na magistralnom putu Livno-Šuica (na planinskom prevoju Borova Glava) upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na regionalnom putu Tromeđa-Čapljina (na dionici Tromeđa-skretanje za Baraće), danas će se izvoditi neophodni radovi, zbog čega će u vremenu od 08 do 17 sati na snazi biti obustava saobraćaja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…