BIH

Vozači oprez: Još jedan kanton u BiH nabavio moderne presretače!Radi se o vozilima marke Škoda, a sve prekršaje će snimati u vožnji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na magistralnom putu M-17 uskoro će imati dodatne moderno opremljene presretače koji će sankcionisati prekršaje nesavjesnih vozača.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ranije je nabavilo vozilo specijalizirano za sankcionisanje nesavjesnih vozača na magistralnom putu M-17 gdje se često bilježe prekršaji koji su uglavnom, u najviše slučajeva, uzrok saobraćajnih nesreća.

U proteklom periodu, kako nam je potvrđeno, završena je i obuka vozača koji će upravljati ovim vozilima, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK još uvijek nemaju zvaničnih informacija za javnost kada će oni biti pušteni u promet, iako su se već pojavile informacije da su na cesti.

Radi se o vozilima marke Škoda, a sve prekršaje će snimati u vožnji, prekršaje u vidu snimaka snimati u sistem, a po potrebi i zaustavljati vozila i zbog drugih prekršaja.

S dodatnim vozilima MUP ZDK je napravio korak naprijed u sankcionisanju onih koji su nesavjesni i usakbraćaju i koji svojom vožnjom ugrožavaju svoj, ali i život drugih učesnika u saobraćaju.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top