U 4.30 ujutro vozač kamiona na Ravbarkomandi zaspao je za volanom i prvo probio metalnu zaštitnu ogradu, a potom i betonsku. Srećom, zaustavio se na zelenici pored odmorišta, a uslijed nesreće sudarila su se još dva vozača.

Dolaskom na mjesto nesreće policija je utvrdila da ju je skrivio 35-godišnji vozač, inače državljanin BiH. Vozio je kamion autocestom od Kopra do Ljubljane, a na Ravbarkomandi je zaspao.

Odvezao se ulijevo, probio metalnu i betonsku zaštitnu ogradu između kolnika, a potom preko dvije trake autoceste prema Kopru odvezao se na zelenilo pored odmorišta, priopćeno je iz PU Koper.

Vatrogasci PGD Cerknica i PIGD Kovinoplastika Lož pružili su protupožarnu i interventnu zaštitu na mjestu nesreće, osvijetlili prostor, odspojili akumulatore, ispumpali motorno gorivo iz kamiona, počistili prolivenu tekućinu na cesti te pružili pomoć DARS-u , policiji i Hitnoj pomoći. Ozlijeđenoj osobi je pružena pomoć na licu mjesta, a potom prevezena na daljnje liječenje u KBC Ljubljana, priopćeno je iz Uprave za zaštitu i spašavanje.

Usljed nesreće na kolniku sudarila su se još dva vozača. 27-godišnji slovenski državljanin testiran je na alkohol od 0,50 mg/l.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…