Voditelj Steve Harvey suočava se s kritikama jer je tražio od pobjednice Miss Universe Harnaaz Sandhu iz Indije da mjauče na pozornici umjesto da govori o njenim uspjesima i interesovanjima, piše klix.ba.

Obraćajući se 21-godišnjoj takmičarki iz grada sa sjevera Indije, Harvey je rekao: “Čujem da radiš neke prilično dobre imitacije životinja. Hajde da čujemo tvoju najbolju.”

“O moj Bože, Steve, nisam očekivala da ću ovo uraditi na svjetskoj sceni”, odgovorila je Sandhu, izgledajući vidno šokirano, prije nego što je dodala: “Moram ovo da uradim, nemam drugu opciju.

Ohrabrujući članove publike (a možda i sebe) za ono što je trebalo doći, Sandhu je zatim pokazala nekoliko glasnih “mjauka” prije nego što je Harvey nastavio pitati druge finaliste o njihovim priznanjima – uključujući ulogu Miss Paname Brende Smith u UN-u i Miss Velike Britanije Emme Collingridge o borbi protiv rodno zasnovanog nasilja.

Odluka voditelja da je pita o “ovom talentu” iznenadila je mnoge, uzevši u obzir pitanja koja je pitao druge kandidatkinje i uprkos činjenici da je Sandhu zagovornica ženskih prava i osnaživanja žena u Indiji, radeći sa svojom majkom ginekologinjom na širenju svijesti o higijeni u zdravstvenim kampovima.

Mnogi su se na društvenim mrežama uvrijedili na zahtjev domaćina emisije “Family Feuda” smatrajući ga “kulturno neosjetljivim” i “potpuno neprikladnim”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…