Vlada Tuzlanskog kantona demantuje netačne navode Demokratske fronte u kojima ta stranka tvrdi da ova Vlada ima ignorantski odnos prema zaposlenima u oblasti obrazovanja.

Obavještavamo zaposlene u obrazovanju da su pregovori sa Sindikatima obrazovanja na području Tuzlanskog kantona u toku.

Naglašavamo da je Vlada u ovom sazivu Sindikatima ponudila najveće povećanje plaća do sada, koje predstavnici sindikata do sada nisu prihvatili. Vlada TK je predložila da se u ovim pregovorima uzmu u obzir i drugi nivoi obrazovanja i institucije. Ubijeđeni smo da će se po završetku socijalnog dijaloga sa Sindikatima na području TK iznaći najbolja rješenja, koja će dovesti do poboljšanja statusa radnika u oblasti obrazovanja.

Od kako je preuzela mandat početkom ove godine Vlada TK je za nepunu godinu dana uspjela da konsoliduje budžet TK, poveća plaće i poboljša materijalni status zaposlenika u oblasti zdravstva i policije, te u odnosu na sve dosadašnje sazive Vlada uposlenicima u oblasti obrazovanja i državne službe ponudi do sada najveće povećanje plaća u posljednjih nekoliko godina.

Nakon što se završi socijalni dijalog i iznađu moduli za povećanje plaća zaposlenih u obrazovanju i državnoj službi sveobuhvatno će se poboljšati materijalni status svih zaposlenih u oblastima za koje je nadležan Kanton.

Sve ovo dokazuje da Vlada TK vodi kontinuiranu brigu o uvjetima rada i materijalnom statusu svih uposlenika u javnom sektoru koji su od značaja za društvenu zajednicu.

Navedeno jasno ukazuje da je saopćenje DF-a populističkog karaktera s namjerom da proizvede nemir među građanima, a time ovoj političkoj stranci ubere jeftine političke poene.

Rješenja koja su ponuđena Sindikatima obrazovanja nisu zapamćena tokom protekle decenije, te su samim time suvišni populistički javni istupi DF-a kojima se ugrožava cjelokupan proces socijalnog dijaloga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…