ZDRAVLJE

(VIDEO) Stručnjak pokazao što se događa s vašim pupkom ako ga ne pereteKoliko često razmišljate o zdravlju svog pupka? Vjerojatno nedovoljno, barem prema dr. Karanu Raju. Doktor Raj jedan je od najpopularnijih zdravstvenih stručnjaka na TikToku, koji redovito obavještava svojih 5,2 miliona pratitelja video zapisima u kojima se raspravlja o svim mogućim stvarima u svijetu medicine. Jedan od njegovih isječaka razotkrio je koliko naši pupci mogu postati prljavi – i istaknuo koliko prljavi mogu postati ako se pravilno ne očiste.

Videozapis je informativan, ali možda biste trebali skrenuti pogled ako vam zbog ružnih stvari bude muka.

Kako je objasnio, ako se ne održava pravilno, tijelo može proizvesti “kamen u pupku” sastavljen od svih vrsta nečistoća.

Videozapis počinje kratkim uvodom od TikTokera @crinc_3 u kojem se navodi sljedeće. “Moj partner mi je rekao da nikada nije čistio pupak jer ga je boljeo. Pa sam ga očistio.”

– U svim rupama na tijelu može se nakupiti znoj, mrtve stanice kože, masnoće, tkanine za odjeću, bakterija i zabranjeni sir, rekao je dr. Raj, komentirajući snimku.

Ako se redovito ne ispire, ovaj se materijal može akumulirati i stvrdnuti u omfalolit, kamenčić u pupku. Kamenje u pupku ima široku lepezu boja, obično je crno, ali može biti i svijetlosmeđe.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top