NA posljednjoj sjednici NArodne skupštine RS sve oči su bile uprte u lidera SNSD-a Milorada Dodika. Razlog je očigledan, a to je njegova najava o vraćanju nadležnosti na nivo entiteta i stvaranje entitetskih institucija u oblasti pravosuđa, poreza, sigurnosti i odbrane, a prije svega vojske RS-a.

Međutim, nezavisnom zastupniku Nebojši Vukanoviću pažnju je privukao jedan njegov kolega iz skupštinskih klupa. Radi se o Darki Banjcu, predsjedniku NPS-a, jedne od stranaka koje su u koaliciji sa vladajućim SNSD-om. Na snimku se vidi kako Banjac uvježbava svoje obraćanje skupštini, gestikulirajući pri tome glavom. Glas koji se čuje na snimku nije njegov, nego Igora Žunića, zastupnika SNSD-a, koji je u tom trenutku diskutovao o tački dnevnog reda.

– Ko su lideri prikolica zvanih „koalicioni partneri“ SNSD-a i Milorada Dodika govori i snimak sa nedavne Posebne sjendice Narodne skupštine Republike Srpske, na kome lider NPS-a Darko Banjac ima generalnu probu svog nastupa.

Dok šef Kluba SNSD-a Igor Žunić obrazlaže tačku dnevnog reda, njegov pobratim Banjac u sebi, sa pratećim gestikulacijama, vježba i čita tekst koji mu je neko napisao i poturio da ga pročita na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Pogledajte snimak koji možda ponajbolje govori o ograničenim kapacitetima „lidera“ Banjca, kome je Dodik osnovao neku NPS stranku nakon što je obavio zadatak u DNS-u, koga je po zadatku rasturao kao nekada SDS, napisao je Vukanović u komentaru videa kojeg je objavio.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…