MAGAZIN

(VIDEO) Ovo su najsmješniji momenti sa dodjele Zlatnog globusa 2023.Glumci, komičari i voditelji su ostali upečatljivi nakon dodjele, u svojim govorima su ‘izbijali‘ razne šale te su privukli pažnju gledatelja

Na dodjeli su ostali upečatljivi neki trenuci, od kojih možemo izdvojiti: govor glumice Jennifer Coolidge, humor komičara Jerroda Carmichaela, ovacije za glumicu Michaelu Jaé Rodriguez, pobjedu iz Indije za najbolju pjesmu te trenutak kada je glumac Eddie Murphy ismijao glumca Willa Smitha zbog šamara.

Jennifer Coolidge je držala šaljiv uvodni govor prije dodjele nagrada.

– Mogu ga spustiti na pod je li tako? Ne vježbam, znate, ne mogu ga toliko dugo držati – rekla je glumica i izazvala smijeh u publici. Otkrila je da ima strahove od spoticanja o riječi te da joj je neko predložio da obuje kroksice i da pazi na teleprompter.

No, nije samo Jennifer bila šaljiva. Komičar i voditelj Zlatnog globusa, Jerrod Carmichael nasmijao je publiku.

– Reći ću vam zašto sam ovdje, ja sam ovdje zato što sam crnac – rekao je Carmichael.

S obzirom na to da je HFPA 2020. bila prozvana za nedostatak raznolikosti i neetične financijske prakse, Jerrod je poručio:

– Zlatni globusi se prošle godine nisu održali i ne želim reći da je ovo rasistička organizacija, ali u njoj nije bilo niti jednog crnca sve dok George Floyd nije umro – rekao je glumac.

Pričao je još šala, kao onu o glumcu Tomu Cruiseu (60). Naime, Tom je 2021. godine vratio svoja tri kipića zbog kritika da u organizaciji fali raznolikosti. Carmichael je izašao na pozornicu držeći u rukama tri kipića Zlatnog globusa te se počeo šaliti na Cruiseov račun.

Michaela Jaé Rodriguez je postala prva transrodna glumica koja je osvojila Zlatni globus u historiji ceremonije. Nagradu je osvojila prošle godine, ali tada televizija nije prenosila tu svečanost.

Pjesma Naatu Naatu, izvođača M. M. Keeravanija, osvojila je nagradu za najbolju pjesmu. Taj trenutak je bio prvi u historiji da je neko iz Indije osvojio Zlatni globus.

Glumac i komičar Eddie Murphy našalio se dok je primao nagradu Cecil B. DeMille na dodjeli Zlatnih globusa.

– Samo radite ove tri stvari: Plaćajte porez, gledajte svoja posla i ne spominjite ime žene Willa Smitha! Začepite svoja je*ena usta, rekao je Eddie. Spomenuo je rečenicu koju je izgovorio Will Smith (54) prošle godine na dodjeli Oscara.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top