Zdravstveni radnici Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja, jutros su skinuli svoje mantile u znak protesta zbog blokiranih računa, što je dovelo do toga da nisu primili platu od avgusta mjeseca.

Osman Tucaković, član Sinidikata uposlenika Opšte bolnice Konjic pred kamerama je skinuo bijeli mantil, rekavši da ga ni rat, ni geleri nisu natjerali da to učini.

“Svaki dan je nova informacija, biće, biće. Biće sutra, biće do kraja sedmice, međutim, ovo je stvarno jedna agonija u koju smo upali. Ja imam 36 godina radnog staža, niti mi je to, niti geleri skinuli ovaj mantil, ali ova situacija me je dotle dotjerala da ovoga momenta ja skidam mantil kao i sve moje kolege i neka je na sramotu, dovedeni smo u situaciju da ne primamo platu. Nažalost bio je rat, niti mi je to, kao i sve moje kolege i neka je na sramotu, dovedeni smo u situaciju da ne primamo platu”, rekao je Tucaković za N1.

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plate od augusta. U generalni štrajk stupili su 26. novembra, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. decembra ne budu uplaćene plate.

Bijeli mantili su ostali okačeni na kapiji ispred bolnice, dok su zdravstveni radnici otišli kućama. Stanje po pitanju deblokade računa i isplate plata je nepromijenjeno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…