Jaka kiša izazvala je poplave na području Bosne i Hercegovine, a posebno alarmantna situacija je u općini Trnovo. Novinarske ekipe su zabilježile područja potpuno poplavljena vodom, a mještani Kijeva, naselja smještenog u ovoj općini su posebno zabrinuti. Međusobno se pomažu, a nekoliko njih je spasilo i petogodišnje dijete od utapanja iz kuće koja koja je u potpunosti poplavljena.

Fahro Kolar prisustvovao je spašavanju djeteta i ispričao nam je kako je sve izgledalo te istakao da je to za njega bilo posebno emotivno.

“Dječak se zove Harun, gledao sam ga kako posmatra šta se oko njega dešava sigurno nije bio svjestan svega, otac mu je pritrčao iznio ga iz kuće, tu je bila i grupa momaka koji su ga čamcem prevezli i spasili ga”, kazao je.

U kući su osim Haruna i njegovog oca bili njegov djed i nana i svi su evakuisani čamcem.

“Bez čamca nije bilo moguće prići kući jer je sve poplavljeno. Tu sam bio i ja pomogao sam, dijete je bilo na trenutke izbezumljeno, ali je opet s obzirom na situaciju bio poprilično pribran. Ali bio je veseo kada smo ga iznijeli na suho i sigurno. Samo da se više ne ponovi ovakva situacija”, poručio je Kolar.

Nešto raniji snimci snimljeni iz zraka koje smo objavili pokazali su da je cijelo Kijevo pretvoreno u jezero, voda je prouzrokovala velike štete.

Ranije je načelnik Trnova Dragomir Gagović u razgovoru za N1 kazao da je ozbiljna situacija na ovom području na kojem kiša neprestano pada od jučer od 15:00 sati, a iza 22:00 sata je postala intenzivnija.

Što se tiče putne komunikacije, trenutno je u prekidu saobraćaj za mala vozila prema Trnovu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Savjetnica generalnog sekretara UN-a posjetila Beograd i poručila: Molim vas, uklonite mural!

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se…