Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković tokom obilježavanja Nacionalnog dana Bosne i Hercegovine na EXPO-u iskoristio je priliku da se našali na štandu Nigerije, podsjetivši ih na situaciju iz meča sa SP-a 2014. godine u Brazilu kada je naša reprezentacija greškom sudija doživjela poraz.

Izabranici Safeta Sušića tada su u meču 2. kola grupne faze odlično igrali na početku susreta, a u 21. minuti zatresla se i mreža Nigerijaca. Edin Džeko je postigao gol, ali je on bio poništen zbog nepostojećeg ofsajda.

Nekoliko mjeseci kasnije, i glavni sudija meča Peter O’Leary s Novog Zelanda je priznao da je napravio veliku grešku s kojom je praktično BiH izbacio s Mundijala.

Upravo tu situaciju iskoristio je Konaković kako bi se našalio se kolegama iz Nigerije.

“To je jako važno. Nije bio ofsajd na Svjetskom prvenstvu”, šaljivo je govorio Konaković, dok s druge strane, iako je to tražio, nije dobio “priznanje”.

Svaka zemlja, od velikog broja njih, u toku trajanja EXPO-a ima svoj Nacionalni dan. Pravilo EXPO-a, ali i Dubaija, je da na obilježavanju Nacionalnog dana prisustvuje najviši državni funkcioner iz Dubaija, usklađeno sa najvišim funkcionerom zemlje koja obilježava taj dan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…