Krizni štab opštine Trnovo proglasio je jutros vanrednu situaciju zbog nezapamćenih poplava koje su usljed obilnih padavina zadesile ovu opštinu, izjavio je načelnik Trnova Dragomir Gagović.

Gagović je rekao da je veliki dio Trnova poplavljen i da je voda ušla u oko 100 kuća.

“Nije bilo ljudskih žrtava, ali je kod jednog domaćina voda ugušila 130 ovaca jer nisu mogli da otvore vrata staje preko koje je naišao bujični talas”, dodao je Gagović.

Prema njegovim riječima, Trnovo je juče predveče zahvatilo nevrijeme sa obilnim padavinama, koje su se pojačavale tako da su se već oko 22.30 časova bujični potoci koji se ulivaju u rijeku Željeznicu izlili jer nisu više mogli da prihvate svu vodu.

Gagović je podsjetio da je Trnovo odsječeno jer je magistralni put ka Sarajevu u prekidu i naveo da su bujice odnijele i dijelove lokalnih puteva.

“Može terenskim vozilima da se dođe preko dijela federalnog Trnova, ali je i na tom putu stanje na 2-3 mjesta kritično”, naglasio je Gagović.

On je dodao da mjesnoj zajednici Kijevo nema pristupa jer je putna komunikacija s obje strane neprohodna.

“Jezero kraj brane Bogatić je poravnato sa putem, tako da nije moguće ni iz smjera Trnova prići Kijevu”, objasnio je Gagović.

Prema njegovim riječima, Civilna zaštita radi na osposobljavanju putnog pravca Istočno Sarajevo – Trnovo iz smjera Krupca, gdje ima i odrona.

Načelnik Trnova precizirao je da se odlukom opštinskog Kriznog štaba o proglašenju vanrednog stanja obustavlja nastava u mjesnoj osnovnoj školi.

“Naloženo je angažovanje sve raspoložive mehanizacije komunalnog preduzeća i privatnih preduzeća, a timovi Republičke uprave civilne zaštite Srpske sa svojom opremom već rade na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata”, rekao je Gagović.

On je dodao da je snabdijevanje električnom energijom uredno, ali da se stanovništvu savjetuje da prokuva vodu za piće ili da koristi flaširanu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…