Pripadnici Policijske stanice Kakanj proteklog su vikenda imali pune ruke posla – od pronalaska napuštenog djeteta, droge, susreta s povratnicima u vršenju krivičnih djela do češljanja objekata u kojima se okupljaju osobe sklone činjenju krivičnih djela. Sposobnostima, brzini i vještinama policajaca svjedočila je i ekipa “Avaza”, koja je, zajedno s njima, provela turbulentnu smjenu.

Prilikom obilaska terena policajci su zapazili vozilo u mjestu Klanac kod Kaknja koje nije bilo u pokretu te im je zbog toga i bilo sumnjivo. Kontrolirajući vozilo, policajci su kod ženske osobe uočili biljnu zeljastu materiju koja je asocirala na opojnu drogu marihuanu.

U pitanju je bila majka troje maloljetne djece, od kojih je posljednje rodila prije dva mjeseca. Na licu mjesta je uhapšena i odvedena u Policijsku stanicu. Nakon utvrđivanja identiteta, policija je došla do saznanja da je majka već ranije odgovarala za krivično djelo zanemarivanje u odgoju djeteta, pa su pretpostavili da bi najmlađe dijete moglo biti u kući samo, iako je majka tvrdila da je dobro i u dobrim uvjetima.

Kada su otišli na adresu, u kući su zatekli dvomjesečnu bebu, koja je bila na krevetu, bez ičijeg nadzora. Kuća je poplavljena, prepuna smeća, bez struje i u takvim uvjetima beba je ostavljena sama.

S obzirom na to da je bilo kasno, policajci nisu mogli zadržati majku u pritvoru da beba ne bi ponovo ostala sama. Naglasili su da će u vezi s ovim slučajem biti obaviješten Centar za socijalni rad.

Pripadnici PS Kakanj izvršili su obilazak ugostiteljskih objekata, sportskih kladionica, kao i drugih objekata u kojima se okupljaju osobe sklone činjenju krivičnih djela.

Policajci su tokom smjene kontrolirali učesnike u saobraćaju, gdje su obavljali pregled vozila i osoba.

Također su u nekoliko navrata zaustavljene osobe koje su policijskim službenicima poznate kao povratnici u vršenju krivičnih djela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…