Nove epidemiološke mjere Švicarske, prema kojima svi koji ulaze u tu zemlju moraju imati negativan PCR test na virus korona, uticaće na kašnjenje isporuka robe, ali i manji broj putnika što će, kako kažu prevoznici, samo povećati njihove gubitke koji se gomilaju od početka pandemije, prenosi Biznisinfo.

Novim pravilima u Švicaroj predviđeno je da se, osim negativnog testa pri ulasku, putnici moraju i drugi put testirati nakon četiri do sedam dana ukoliko ostaju u toj zemlji. Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS Nikola Grbić tvrdi da će nova pravila dodatno pogoršati ionako tešku situaciju prevoznika u Republici Srpskoj, ali i u cijeloj BiH.

Prema njegovim riječima, sve će to otežati i spoljnotrgovinsku razmjenu robe između BiH i ostalih zemalja, zbog čega će najviše biti pogođeni privreda, prevoznici, a na kraju i građani.

– Ne znamo kakva će biti organizacija na graničnim prelazima, koliko će trajati pregled testova, te kolike će se gužve formirati. Međutim, izvjesna su duga čekanja na granicama – kaže Grbić za “Glas” dodajući da zabrinjava to što postoje nagovještaji da će slične mjere poput Švicare donijeti i pojedine zemlje Evropske unije.

Predsjednik Odbora Udruženja za međunarodni i međuentitetski putnički saobraćaj pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH Dejan Mijić očekuje da će mjere koje je donijela Švicarska uticati na smanjenje broja putnika kod domaćih prevoznika koji saobraćaju van granica BiH.

– Vjerovatno će se pojedini prevoznici odlučiti na dodatnu redukciju broja polazaka, čak i na prestanak vožnje ako se utvrdi da nema zainteresovanih za putovanja – rekao je Mijić za “Glas”.

Prema podacima Spoljnotrgovinske komore BiH, obim prevoza putnika u javnom drumskom prevozu u BiH je lani ostvaren sa samo 41,20 odsto u odnosu na 2019. godinu, dok je obim prevoza putnika u javnom drumskom prevozu u prvih šest mjeseci 2021. godine ostvaren sa samo 42,60 odsto u odnosu na prvih šest mjeseci 2019. godine.

– Iz ovih podataka jasno se vidi da prevoznici u BiH trpe enormnu štetu, a da pomoć nadležnih nije ni približno dovoljna za pokriće visokih gubitaka – navode u komori. Dodaju da mjere koje sprovode druge države, u konkretnom slučaju Švicara, imaju i te­ kako uticaja na prevoznike u BiH.

– U vezi sa eventualnim uvođenjem sličnih mjera i u drugim državama, ne možemo egzaktno utvrditi kolike bi posljedice imale, međutim, sigurno je da će eventualno uvođenje ovakvih mjera imati visok uticaj na poslovanje privrede BiH, kašnjenje u isporuci robe, eventualno raskidanje ugovora, kao i druge štetne posljedice – navode u komori.

Nikola Grbić kazao je da problem domaćim prevoznicima predstavlja odliv radne snage, jer sve više profesionalnih vozača odlazi da radi za inostrane firme.

– To je žalosno, ali je činjenica – istakao je Grbić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…