Zdravstveni radnici Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja počeli su rano jučer s radničkim neposluhom. Svi su, osim dežurnog osoblja, skinuli bijele mantile i napustili radna mjesta.

Ljekari Doma zdravlja predali su Upravi potpisane kolektivne otkaze, sve da bi odgovorne prisilili da riješe blokadu računa zbog koje nisu dobili plate od augusta.

Podsjećamo, sredinom oktobra Poreska uprava blokirala je račune dvjema zdravstvenim ustanovama u Konjicu zbog dugogodišnjih višemilionskih dugovanja.

Ali FTV saznaje da je na sastanku s Poreskom upravom HNK-a dogovoreno da se napravi diobeni bilans zdravstvenih ustanova koji bi trebao biti gotov početkom naredne sedmice. Tada bi i Federalna poreska uprava, nakon što ga dobije, račune mogla i odblokirati.

“Našli smo sve ono što nas je interesovalo, što do sad nismo mogli dobiti ni od našeg menadžementa, naših predstavnika kako u Kantonalnoj skupštini tako i u Vladi HNK-a. Uposlenici porezne uprave HNK-a na čelu s Amelom Begović-Kuko rade na rješavanju tog diobenog bilansa. Ovdje je malo specifična situacija pošto je do 2016. godine bila Opšta bolnica Konjic, a 2016. se podijelila na Opštu i Dom zdravlja. Tako da ima tu mnogo posla, ali dobili smo usmeno obećanje od nje da će ona aktivirati sve svoje uposlenike, pa čak i da će raditi preko vikenda”, izjavio je za Federalnu televiziju Irfan Jazvin, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Opće bolnice Konjic.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…