Član Predsjedništva Hrvatskoga narodnog sabora BiH, umirovljeni general Hrvatskog vijeća obrane, Miro Grabovac Titan, kazao je u emisiji “Kompas” mostarske televizije HB da je Hrvatska kriva za loš položaj Hrvata u BiH.

“Pokojni ministar obrane Gojko Šušak me pozvao 1998. godine u Zagreb i rekao da je Herceg-Bosna žrtvovana za cjelovitu Hrvatsku državu i kako je cijena cjelovite države Hrvatske loša pozicija Hrvata u BiH te da će sve učiniti da to poprave”, otkrio je Grabovac.

On je rekao i kako bi Hrvati u BiH doživjeli potpuni debakl da nije uspostavljena Heceg-Bosna, te da Bošnjačka politika provodi politički UZP nad Hrvatima.

“Pokušava se, ne ratom, nego politikom, izgurati jedan narod da nestane s ovih prostora, a to podrazumijeva i ima sve elemente genocida”, kazao je Grabovac.

Istaknuo je kako je Izborni zakon napravio veliku štetu hrvatskom narodu, odnosno prekršio Ustav BiH, jer je hrvatski narod jedan od nositelja suvereniteta.

“Bosne i Hercegovine neće biti bez ravnopravnosti hrvatskoga naroda što podrazumijeva da on sam odlučuje o svojoj sudbini. Ovo sada što se događa oko Izbornog zakona, što pregovara dr. Dragan Čović u ime HNS-a je minimum koji Hrvati traže, a taj koncept i način djelovanja podržavam”, objasnio je Grabovac.

Smatra kako hrvatske stranke ne bi trebale izaći na izbore ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona.

“Ukoliko ne bude udovoljen interes hrvatskoga naroda treba potpuno blokirati izbore 2022. godine. Što bi značilo da opet izađemo na izbore, da nam opet netko bira Komšića ili zastupnika iz bilo kojih drugih mjesta gdje Hrvata nema?”, zapitao se Grabovac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…