Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) u subotu, 4. decembra, na području Brčkog i Bijeljine spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki i njenu daljnju distribuciju na tržište BiH.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine, koji su na području Brčkog zatečeni u premještanju robe iz vozila bh. nacionalnih oznaka u privatni objekt, saopćeno je u ponedjeljak iz GPBiH.

U drugom, odvojenom slučaju na području Bijeljine, pripadnici GPBiH su prilikom granične kontrole vozila bh. nacionalnih oznaka otkrili veću količinu odjevnih predmeta.

Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi dežurnog suca Suda BiH, trojica bh. državljana lišena su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo “organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe”, a u vezi s krivičnim djelom “krijumčarenje”.

U toku je daljnji rad na utvrđivanju porijekla te procjenjivanju tržišne vrijednosti otkrivene robe kao i dostavljanje izvještaja protiv osumnjičenih o počinjenim krivičnim djelima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…