Otac tri maloljetnice uhapšen je u Skoplju zbog obljube i prodaje jedne kćerke, a majka zbog podvođenja, kao i muškarac kojem je podvodila, saopćilo je Tužilaštvo Sjeverne Makedonije.

Kako je precizirano u saopćenju, otac je u dužem periodu “vršio obljubu jedne od svojih maloljetnih kćerki”, dok je drugoosumnjičena “zloupotrebljavajući položaj majke djeteta, koje nije napunilo 14 godina, podvodila djevojčicu trećeosumnjičenom za novčanu nadoknadu”, prenose makedonski mediji.

Prema Tužilaštvu, otac je zloupotrebljavajući svoj položaj prodao kćerku za 3.000 evra muškarcu na Kosovu i Metohiji, kojeg je pronašao preko Interneta. Nakon što mu je bilo isplaćeno 3.000 eura, dodaje se, djevojčica je odvedena na Kosovo zbog sklapanja prinudnog braka.

– Poslije dva mjeseca ona je došla u goste kod roditelja, a prvoosumnjičeni, pravdajući se da je predaleko, nije je vratio na Kosovo i nastavio je da vrši obljubu maloljetne kćerke – navodi se u saopćenju.

Sve troje uhašenih su izvedeni pred sudiju za prethodni postupak skopskog krivičnog suda, koji je prihvatio prijedlog Tužilaštva za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije i odredio im pritvor od 30 dana.

Otac, prvoosumnjičeni, izvršio je dva produžena krivična djela rodoskrnavljenje i trgovina djecom, a drugi dvoje produženo krivično djelo trgovina djecom. Prema uputstvu tužioca, maloljetnice je zbrinuo Centar za socijalni rad Skoplje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Ženi prijeti 20 godina zatvora zbog svađe oko maske u avionu

Žena iz Texasa sada se suočava sa potencijalnom 20-godišnjom zatvorskom kaznom zbog…

UŽAS: U nesreći u rudniku 52 mrtvih

Broj mrtvih u nesreći u sibirskom rudniku u petak popeo se na…

“Covid-19 je nestao”. Šta se dešava u Africi?

Na prometnoj tržnici u siromašnom predgrađu Hararea Nyasha Ndou je držao svoju…