Zbog sumnje da je povezan sa ubistvom Mehmeda Ramića, u Sarajevu je uhapšen Edvin Imamović, saznaje Istraga.ba. Imamović je, prema našim informacijama, vozio automobil kojim je u ponedjeljak navečer prestretnuto vozilo kojim je upravljao ubijeni Ramić. U Imamovićevom automobilu bio je Adel Murtović zvani Dasta, koji, prije nekoliko godina, promijenio prezime, pa se sada preziva Kabaš. U drugom automobilu koji je pratio Mehmeda Ramića bio je Amel Jašarević zvani Šaja.

“Nakon što su koordiniranom vožnjom presreli Ramićev automobil, Murtović i i Jašarević započeli unakrsnu paljbu prema Ramiću. Ispaljeno je najmanje petnaest metaka”, kazao je izvor Istrage koji je uključen u rasvjetljavanje ovog slučaja.

Mehmed Ramić, inače jedan od vođa navijača FK Željezničar, ubijen je na mjestu napada. Prema informacijama Istrage, ubijeni Ramić pogođen je najmanje četiri puta. Odmah poslije pucnjave, Edvin Imamović i Adem Murtović su pobjegli.

Amel Jašarević je ostao na mjestu zločina i pozvao policiju. Pokušavajući zaštiti prijatelje, svu odgovornost je namjeravao preuzeti na sebe. No, svjedoci koji su u nedjelju navečer bili u bliszini mjesta događaja kazali su policiji da se na Ramićevo auto pucalo iz još jednog automola. Policija će kasnije identifikovati da je u pitanju automobil kojim je upravljao Edvin Imamović. On je u ponedjeljak i uhapšen.

Istražitelji sumnjaju da ovaj napad ima veze sa trgovinom narkoticima. Napadači Amel Jašarević Šaja, Adel Murtović Dasta i Edvin Imamović već godinama su poznati policijskim agencijama. Dovođeni su u vezu, pa čak i osuđivani, zbog razbojništava i bombaških napada.

Ubijeni Mehmed Ramić je bio jedan od vođa navijača FK Žaljezničar. On je, prema operativnim policijskim informacijama, bio povezan sa narko grupom kojom je rukovodio izvjesni Maki.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Zbog ubistva Nesiba Halilovića uhapšene dvije osobe: “Došli u kombiju i napali ga nožem i palicom”

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je jučer u popodnevnim satima lišio slobode…