MAGAZIN

Udala se sultanova mezimica, jednog od najbogatijih vladara na svijetu: Nosila dijamantnu ogrlicu s 3 kamene suzeFotografije s kraljevskog vjenčanja objavljene su na društvenim mrežama

Prema pisanju svjetskih medija, princeza Azemah udala se za svog bratića, princa Bahara Ibnija Jefrija Bolkiaha od Bruneja, a sama ceremonija vjenčanja potrajala je čak sedmicu dana.

Raskošno vjenčanje, na kojem nije nedostajalo tijara koje ostavljaju bez riječi, dijamantnog nakita i glamuroznih haljina, održalo se u palači izrađenoj od zlata i dijamanata, a u Brunejima nisu mogli ništa manje ni očekivati kada se udaje sultanova mezimica.

Sultan od Bruneja inače je jedan od najbogatijih ljudi svijeta, stoga ne čudi da na svojoj kćeri nije štedio ni novčića na vjenčanju koje je održano ranije ovog mjeseca u Istana Nurul Imanu, sultanovoj raskošnoj službenoj rezidenciji koja se nalazi odmah izvan glavng grada Bandar Seri Begawana., prenosi Index.

38-godišnja princeza osmo je dijete sultana i njegove bivše druge supruge Hajah Mariam i velika je zaljubljenica u sport, tačnije u polo u kojem se i sama natječe, promičući ravnopravnost spolova u sportu.

O njenom novopečenom suprugu zna se sasvim malo, tek da je sin sultanovog starijeg brata, princa Jefrija Bolkiaha od Bruneja.

Tokom ceremonije, održan je niz događaja, uključujući i tradicionalne ceremonije, vjenčanje po islamskim zakonima te blještavi prijem.

Fotografije s kraljevskog vjenčanja objavljene su na društvenim mrežama, a na njima se vide i spektakularne princezine vjenčanice, među kojima je i haljina ukrašena kristalima bjelokosti s odgovarajućim velom.

Pojavila se i u sivoj kombinaciji upotpunjenoj impresivnom dijamantnom ogrlicom s tri kamene suze u središnjem dijelu, a među tijarama koje je nosila bila je i spektakularna tijara Diamond Heart koja pripada njezinoj maćehi, kraljici Salehi.

Među brojnim uzvanicima bio je i princ Matee, sultanov četvrti sin, koji se redovito nalazi na svjetskoj listi najpoželjnijih neženja iz kraljevskih porodica, a koji, kao i sestra mu, igra polo, dok na Instagramu ima čak 2.1 miliona pratitelja iz cijelog svijeta.

Njihov brat, princ Azim, tragično je preminuo 2020., ali, službeni uzrok smrti nikada nije otkriven. U javnosti je bio poznat kao pripadnik svjetskog jet-seta koji se redovito pojavljivao na elitnim zabavama i družio s Mischom Barton, Lindsay Lohan i Paris Hilton.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top