Dana, 13.12.2021 godine u 22:15 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnoj cesti M-15, Livno – Šujica, u mjestu Potočani, Livno.

U ovoj nezgodi je M.F. rođen 1992. godine u Splitu, upravljajući vozilom marke VW Touareg (bh. reg. oznaka) udario u tri divlja konja.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici Policijske postaje Livno, te tom prilikom utvrdili da je na vozilu pričinjena veća materijalna šteta i da su konji uginuli. Upoznati su djelatnici Ceste d. d. Mostar, T. I. Livno, navedeno je u informaciji iz MUP-a Hercegbosanske županije.

U većem dijelu Bosne I Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skreće se pažnja na učestale odrone.

Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđen kolovoz. Na dionicama uz rijeku Savu vidljivost je smanjena zbog magle na 50-100 metara. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…