Snježne padavine proteklog vikenda pogodile su i područje Srebrenika, a nadležno komunalno preduzeće Deveti septembar nije adekvatno odgovorilo zadatku. Zbog toga je vršiteljica dužnosti direktorice Maksida Zukić danas smijenjena s pozicije.

Neadekvatno očišćene gradske ceste u Srebreniku protekla tri dana građanima su stvorile probleme u normalnom funkcioniranju, odnosno izvršavanju obaveza, a sastanak hitnog karaktera održan je jutros u Gradskoj upravi.

“Nažalost, ono što predstavlja nadležnost grada i što je po osnovu odluke o zajedničkoj komunalnoj potrošnji povjereno na održavanje JKP Deveti septembar, a to je čišćenje lokalnih puteva i ulica, bez obzira na ograničene resurse je održavano veoma loše i neprofesionalno. Tragično je da se na poziv za sastanak kabineta gradonačelnika uopšte nije ni odazvala v. d. direktorice ovog preduzeća”, naveo je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Nakon analize stanja i razmatranja svih mogućnosti u ovoj oblasti Omerović je potcrtao da uprava JKP Deveti septembar nije obavila adekvatne pripreme, niti odgovorila zahtjevima čišćenja puteva i ulica te je, s tim u vezi, Gradska uprava pokrenula postupak imenovanja novog direktora preduzeća.

To bi, kako je pojašnjeno, trebalo biti obavljeno 23. decembra ove godine na sjednici Gradskog vijeća, s tim da bi mandat novog direktora trebao početi od početka naredne godine.

Prvi čovjek Srebrenika danas je naredio hitno osposobljavanje i stavljanje u funkciju neispravnih vozila za čišćenje snijega, angažovanje dodatnih kooperanata s adekvatnim vozilima te angažovanje mašina privatnih preduzeća za čišćenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…