U Splitu i okolini je obilna kiša izazvala probleme vozačima, a Državna hidrometeorološka služba Hrvatske je najavila da će u naredna 24 sata osjetno pasti temperatura u državi, te da su moguće padavine koje bi mogle izazvati i poplave.

U Splitu je poplavljena cesta kroz koju su automobili jutros jedva prolazili, piše Index.hr. Problema ima i na području od Trogira do Splita gdje su obilne kiše stvorile bujice.

Najavljeno je promjenjivo vrijeme s povremenom kišom, na Jadranu i u obliku lokalno izraženijih pljuskova. Navečer i tokom noći će doći do pada temperature prilikom čega će padavine na zapadu preći u suznježicu i snijeg i to ne samo u gorju nego i u nizinskim predjelima.

Ova promjena vremena u Hrvatskoj je ranije najavljena, a pretpostavlja se da će i u narednim danima situacija ostati ista zbog čega su moguće i poplave.

Iz DHMZ su kazali da je pred Hrvatskom još jedna promjena vremena koja će posebno biti izražena na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije.

“Lokalno je na obali i otocima vrlo vjerojatno grmljavinsko nevrijeme, moguće su bujične i urbane poplave, tuča, na moru i pijavice”, rečeno je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…