Nesvakidašnja situacija dogodila se sinoć u Sarajevskom ratnom teatru SARTR. Naime, na samom početku predstave “U posjeti kod gospodina Greena” u kojoj igraju Miki Trifunov i Alban Ukaj, nestalo je struje.

Međutim, glumci se nisu dali zbuniti te su predstavu izveli pod svijećama, a sve je na svom Facebook profilu opisao sam Ukaj.

 

“Večeras smo odigrali predstavu pod svijećama. Crkla nam je struja odmah na početku predstave. Izgubio sam pet života u tom trenutku”, zaopočeo je glumac objavu uz fotografiju Mikija koji pali svijeće.

 

 

“Miki je igrao predstave u ratu pod svijećama. Nije se mnogo zbunio. Niko u publici nije napustio salu. Ne postoji bolja pozorišna publika od Sarajevske. Na sve pristaju, za sve navijaju. Hvala vam. Bilo je stresno i magično. Vi ste aplaudirali nama, a mi smo aplaudirali vama. Shining eyes”, zaključio je Alban svoju objavu, a ljudi u komentarima nisu krili oduševljenje.

 

“Sigurno nezaboravno iskustvo”, “Naježih se”, “Žao mi je da baš ovu izvedbu nisam gledala… Vjerujem da je bilo posebno, istinito i nezaboravno”, “Savršeno”, pisali su pratitelji, a javio se i Tarik Filipović.

 

“Aaa, divno”, napisao je glumac.

 

Inače, “U posjeti kod gospodina Greena” je dirljiva i duhovita priča o starcu i mladiću koji se usprkos početnom nerazumijevanju i netrpeljivosti postepeno zbližavaju i nalaze jedan u drugome utjehu. Govoreći o samoći, predrasudama i potrebi za pripadanjem, ova predstava nas vraća temelju svakog odnosa – komunikaciji. Onoj iskrenoj, ponekad i surovoj ali skoro uvijek ljekovitoj, istaknuto je u priopćenju SARTR-a.

 

Predstavu možete pogledati i večeras od 20 sati, a rezervacije se mogu izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…