Najava Martina Raguža, bivšeg predsjednika HDZ-a 1990 da će se politički ponovo angažirati izazvala je brojne reakcije, ali i svojevrsne nade da bi se unutar hrvatskog političkog korpusa mogla desiti određena promjena koja iskače iz okvira HNS-a

Raguž je poznat po svom blagom stilu, prohrvatskom ali ipak patriotski nastrojenom nastupu koji funkcionalnu državu Bosnu i Hercegovinu stavlja u prvi plan. Ipak, Raguž uživa veliki ugled unutar hrvatskog glasačkog korpusa te je njegov povrat ocijenjen kao svojevrsno osvježenje.

Trenutna politička situacija je takva da Dragan Čović faktički nema konkurenciju, jer je sve što je imali hrvatski predznak stavio pod kapu Hrvatskog narodnog saveza (HNS). Kroz njega Čović suvereno vlada svim partijama i koristi ga kao polugu preko koje vrši pritisak za izmjene Izbornog zakona koji bi mi osigurao tzv. legitimno predstavljanje.

Tim više je Ragužev povratak na političku scenu još zanimljiviji. Raguž je vrlo kratko kazao da se jako dugo spremao za ovaj korak te da ima neke stvari koje su mu prioritetne.

“Nije moje da procjenjujem da li sam jedina osoba koja može stati na crtu Draganu Čoviću. Zaista, to ne želim da komentiram. Ja sam osoba koja je posvećena pozitivnim stvarima za ovu zemlju. Okrenut sam pozitivnim stvarima za narod ove zemlje i tako djelujem, dakle za sve narode”, kazao je Raguž.

“Iskreno, meni je puno važnije da mijenjam stvari u ovoj zemlji, nego da govorim o pojedincima. Ne želim puno o tome da pričam”, kazao je Raguž za Raport.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Za Novalićev zakon nema potrebne većine: Novi porezi za građane FBiH neće (još) biti usvojeni

Prijedlog Zakona o porezu na dohodak i prijedlog Zakona o doprinosima neće…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…