Nadležni u Nizozemskoj su utvrdili da su radioaktivne ogrlice i drugi predmeti za koje su neki uvjereni da štite od 5G mreže prodavani širom zemlje.

Riječ je o 10 predmeta za koje je utvrđeno da imaju štetno jonizirajuće zračenje. Apelovano je građanima da ih ne koriste te su upozoreni šta bi se moglo desiti njihovom zdravlju ako bi ih koristili.

Ovakvi predmeti postoje iako nije dokazano da je 5G mreža štetna po zdravlje. U Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) su konstatovali da je ova mreža sigurna te da se u kontekstu njenog utjecaja na zdravlje ne razlikuje od 3G i 4G mreže.

Za mobilne mreže koriste se nejonizirajući radiotalasi kojima se ne oštećuje DNK. Uprkos tome, oni koji su uvjereni da je 5G štetan po zdravlje su uništavali predajnike za njegovo emitovanje.

Osim ogrlice, radioaktivni su i maska za spavanje “Energy Armor” i narukvica za koje neki misle da štiti od 5G mreže. Među takvim narukvicama je i ona namijenjena djeci “Magnetix Wellness”.

Teorijama zavjera nastalo je tržište anti-5G proizvoda, a koji zapravo nemaju nikakvu funkciju. Nadležni u Velikoj Britaniji su u maju prošle godine zabranili prodaju USB-a za koji se tvrdilo da štiti od ove mreže, a koji je koštao 339 funti. Ovakvi USB-ovi su se prodavali na Amazonu.

Nizozemske vlasti su objavili listu svih radioaktivnih proizvoda, prenosi BBC.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…