BIH

U Istočnom Sarajevu zapaljena vozila brata Nenada Nešića i njegovog puncaOglasili su se i iz DNS-a gdje su najoštrije osudili ugrožavanje imovine Predraga Nešića i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

Dva vozila jutros su zapaljena na području Istočnog Novog Sarajeva, potvrđeno je za N1 iz MUP-a Republike Srpske.

Nezvanično radi se o vozilima Predraga Nešića i njegovog punca Mlađena Boživića.

Predrag Nešić je poslanik u NSRS, a izabran je po prvi put u ovom madatu ispred DNS-a, dok je Mlađen Božović šef kabineta ministra Miloša Lučića koji je podnio ostavku nakon hapšenja.

Sam Božović bio je kandidat za ministra u istom mandatu kad i Lučić, ali nije dobio podršku za izbor.

Nešića nismo uspjeli dobiti, ali Božovića jesmo. Rekao nam je da je njegovo vozilo zahvatio plamen sa Nešićevog vozila.

“Nalazilo se vozilo na parkingu pored automobila Predraga Našiča i dio je izgorio. Osjećam se bezbjedno i bezbrižno. Policija neka radi svoj posao, rekao je Božović za N1.

Oglasili su se i iz DNS-a gdje su najoštrije osudili ugrožavanje imovine Predraga Nešića i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

“Tražimo od policije i tužilaštva da pronađu počinioce, eventualne nalogodavce i utvrde motiv ovog vandalskog čina. Vrijeme je da se stane na put onima koji ugrožavaju bezbjednost i imovinu građana Republike Srpske, ali i onima koji svojim objavljivanjem laži i kleveta podstiču i prizivaju nasilje. Vjerujemo da jutrošnji čin ima duboku političku pozadinu i da ima za cilj destabilizaciju Republike Srpske. DNS vjeruje da će institucije adekvatno reagovati i vinovnike privesti pravdi”, zaključili su u saopćenju.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top