U apotekama širom BiH su se konačno pojavili brzi antigen testovi za kućnu upotrebu, a osim što su poprilično jeftini – veoma su jednostavni za korištenje. U većini apoteka smo pronašli brzi test te donosimo korisne informacije za sve koji ih žele kupiti.

Cijene ovih testova kreću se od 7 do 8 KM, a mogu se pronaći u apotekama širom Bosne i Hercegovine. Istražili smo gdje su sve dostupni, a spisak je poprilično dug. U Sarajevu u većini apoteka košta 7,90 KM, a test možete pronaći i u Tuzli i Mostaru gdje ima istu cijenu.

Najniža cijena testa je u Istočnom Sarajevu, gdje košta 7,55 KM, odmah za njim slijedi Bijeljina, gdje ga možete kupiti za 7,60 KM.

U Zenici, apoteke ovaj test nude za 8 KM, a u Banjoj Luci ga možete kupiti za 7,50 KM.

U apoteci Pharmacia u Zenici brzi antigenski test dostupan je od prošle sedmice, a iz ove Apoteke su nam kazali da su za sada zadovoljni njegovom potražnjom.

“Prednost ovog antigenskog testa jeste njegova dostupnost, kao i cijena koja je niža u odnosu na ostale antigenske testove. Također, ovaj test je jednostavan za upotrebu te ga svako može odraditi sam kod kuće te otkloniti sumnje na zarazu koronavirusom”, kazali su, dodajući da ukoliko je rezultat testa pozitivan osoba se treba javiti ljekaru.

Također, iz apoteke su nam kazali da za sada testova imaju u dovoljnim količinama, ali i da očekuju povećanje potražnje.

Samostalno testiranje za 15-30 minuta

Paket testa na antigen virusa SARS-CoV-2 sadrži: upute za korištenje, ekstrakcijski pufer, otopinu za ekstrakciju uzoraka, sterilan bris, testnu karticu te stalak za tubu.

Postupak samotestiranja ima nekoliko koraka, ali je u biti prilično jednostavan. Uputstvo je veoma detaljno napisano na bosanskom jeziku, što olakšava korištenje.

Rezultat trebate očitati kada mjerač dosegne 15-30 minuta.

Kod tumačenja rezultata moguće su tri opcije:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…