Nekoliko desetina aktivista nevladinih organizacija okupilo se ispred Doma omladine na protestu zbog grafita “Ratko Mladić srpski heroj”, a pored njih se nalazi kordon policajaca. Aktivisti i građani obrisali su grafit. Novinarskim ekipama je zabranjen pristup kod Doma omladine.

Kako javlja reporter N1, policija je privela nekoliko desničara koji su se protivili uklanjanju grafita, a jedan mladić je fizički napao novinarku Danasa Snežanu Čongradin.

Podsjetimo, predstavnici nevladinih organizacija su i u prepodnevnim satima protestovali na tom mjestu i dali rok gradskim komunalnim službama da do 18 sati uklone grafit.

Predstavnici policije ne dozvoljavaju prilaz samom Domu omladine novinarima, a tamo se nalazi nekoliko desetina predstavnika nevladinih organizacija, koji su došli da iskažu svoje protivljenje činjenici da su naljepnice koje su oni zalijepili tokom dana preko grafita podrške Ratku Mladiću u međuvremenu skinute.

Situacija je prilično mirna, a ispred aktivista se nalaze nekoliko desetina pripadnika MUP-a.

Podsjetimo, u organizaciji Fonda za humanitarno pravo, danas je prelijepljen grafit Ratko Mladić srpski heroj na Platou Milana Mladenovića u Beogradu. Taj grafit, koji već duže vrijeme stoji u Makedonskoj ulici, prelijepljen je naljepnicama na kojima piše „Ratko Mladić ratni zločinac“ i „Ratko Mladić osuđen za genocid“. Međutim, već poslije sat i po naljepnice su uklonjene, saopštila je Nataša Kandić iz FHP i pozvala građane da se u znak protesta okupe na tom mjestu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…