Uz Čovječe ne ljuti se, kartaška igra UNO bila je povod mnogih svađa i rasprava u društvu – posebno od kada su nas tvorci počeli bombardirati novim pravilima, odnosno zabranama.

Na Twitteru su već nekoliko puta napisali stvari koje se zapravo ne smiju raditi, a mnogi su kartali UNO godinama na taj način. Neki dan ponovno su podigli prašinu kada su napisali da, nakon što jedan igrač baci +4 kartu, igrač koji je na potezu nakon njega to ne smije bacati ako ima u špilu, već mora izvući 4 karte i njegov potez se preskače.

“Vi ćete mi reći kako se igra”, napisao je jedan ljuti korisnik kojeg su mnogi podržali komentarima da ni tvorci UNO karata ne znaju kako se ustvari igra.

Bilo je i onih koji smatraju da je ovo pravilo uredu, jer bi svaki igrač mogao baciti +4 na +4 i to bi moglo rezultirati time da netko vuče zaista veliki broj karata.

Ponovili su i pravilo za karte +4 i +2. “Ako neko stavi +4 kartu, moraš vući četiri karte i tvoj red se preskače. Ne možeš staviti +2 i učiniti da osoba nakon tebe vuče šest karata. Znamo da ste to probali.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…