BIH

Tužna vijest: Preminula majka Envera Beganovića koji pješači prema Saudijskoj Arabiji u MekkuEnver se trenutno nalazi u Skoplju  gdje je pristigao u toku jučerašnjeg dana.

Danas je na bolji svijet preselila Fazila Beganović, majka Envera Begabovića koji pješači prema Mekka kako bi obavio Hadž.

Enver će, kako nam javljaju, na kratko prekinuti svoj put prema Saudiskoj Arabiji kako bi ispratio majku na ljepši svijet – piše GPM.

Podsjećamo, Enver se trenutno nalazi u Skoplju (Sjeverna Makedonija) gdje je pristigao u toku jučerašnjeg dana.

Enver će prepješit 6.600 kilometara kako bi iz austrijskog Velsa, gdje živi, stigao do Meke i obavio hadž. Do sada je prešao preko 700 kilometara.

Beganović kaže da je sam nacrtao rutu kretanja i da će mu do cilja trebati najmanje sedam mjeseci i sedam dana.

”Krenuo sam iz Velsa, nisam išao baš najkraćom rutom. Sam sam napravio plan putovanja i izabrao puteve, morao sam da se prilagođavam. Proći ću kroz neke zemlje bivše Jugoslavije, svratio sam do Cazina, gdje sam rođen, bio sam do Istre, posjetio sam svoju majku i rodbinu. Proći ću kroz 12 država, krenuo sam iz Austrije, preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, sada sam u Srbiji, pa idem u Makedoniju, Bugarsku, Tursku, Irak i tako sve do Meke”, kazao je Beganović za Anadoliju.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top