Zlostavljanje životinja pojava je sve prisutnija u Bosni i Hercegovini, a posljednji slučaj zabilježen je u tuzlanskom prigradskom naselju Par Selo, gdje je nesavjesni vlasnik psa, svog ljubimca zavezanog za automobil vukao po cesti.

Naime, na društvenoj mreži Facebook pojavio se snimak na kojem je prikazan pas koji je užetom zavezan za kuku automobila.

Prema tvrdnjama autora snimka, nesavjesni muškarac iz tuzlanskog prigradskog naselja Par Selo, zavezanog psa vukao je po cesti, brzinom automobila između 40 i 50 kilometara na sat.

Također, ovaj autor tvrdi i da je izostala adekvatna reakcija policije, koju je u vrijeme patroliranja obavijestio o događaju. Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, do objave ovog članka odgovor nismo dobili.
Ali, s druge strane, Klix.ba je dobio komentar iz Udruženja za zaštitu životinja Nirina iz Tuzle, iz kojeg su naveli da se, nažalost, svakodnevno susreću sa ovakvim i sličnim situacijama.

“Zgroženi smo svaki put, a posebno jer ne vidimo pomak s mrtve tačke. O sprovođenju zakona ne treba ni pričati, a svijest društva nam je u podrumu. To počinje od psa na lancu pored kojeg većina prođe i smatra da je to u redu. Dok se ne počne sankcionisati sve što zakon nalaže, pojedinci kao mi će se samo boriti sa vjetrenjačama”, naveli su iz Nirine.

Snimak zavezanog psa i priča autora zgrozila je i širu javnost, koja je putem društvene mreže Facebook osudila čin Tuzlaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…